Chorlton Back Garden

This small space has a big impact all year round.  A recent side-return extension means that the garden is a visual extension of the house when viewed through the large bifold doors .   The layout is family friendly, with well considered planting that provides visual interest throughout the seasons.

Features:

  • A Millboard deck connects the kitchen to the garden via bi-fold doors
  • The circular lawn is surrounded by planting, including espaliered fruit trees and a range of textural grasses, shrubs and trees
  • A sandstone patio with bistro set provides an intimate seating space – the ideal spot to enjoy a glass  of wine
  • An arbor offers shady seating and a unique focal point that anchors the design

Fact File:

Area: 36 square metres
Site: Partial shade, Victorian semi-detatched
Soil:  Neutral sandy loam
Aspect:  South
Location:  Chorlton, Manchester
Design Package:  Standard design package,  Planting Plans